Земля - єдина планета, на якій є життя
  • Нед, 28/02/2016 - 21:39

Шведські вчені з допомогою комп'ютерного моделювання проаналізували планети і встановили, що Земля є унікальною і не має аналогів, спростувавши "Принцип Коперника". Згідно з версією експертів, з усіх відомих космічних об'єктів, тільки на Землі живуть живі істоти.

Фахівці на чолі з Еріком Закріссоном з університету Упсали за допомогою комп'ютерного моделювання створили мініатюрну цифрову копію всесвіту, що існував 13,8 млрд. років тому. Після цього вони ввели в неї дані, які  стосуються всіх відомих екзопланет, отримані за допомогою зонда Kepler, і прийшли до висновків, що жодна з них не схожа із Землею. Вчені пов'язують це з тим, що у планети не тільки порівняно молодий вік, а й унікальне місцерозташування.

Варто відзначити, створена модель має недолік, оскільки фахівцям довелося практично здогадуватися, яким чином планети формувалися навколо зірок з меншою кількістю важких елементів. Однак, незважаючи на це, вони з упевненістю стверджують, що Земля одна з перших і єдиних населених планет.