Згідно Булли «Misericordiae vultus» Папи Франциска, Митрополит Львівський Ігор, визначив та поручив відкрити «Двері Божого милосердя»
  • Чтв, 10/12/2015 - 16:37

Згідно Булли «Misericordiae vultus» («Обличчя милосердя») Святішого Отця Папи Франциска, Митрополит Львівський Ігор, визначив та поручив відкрити «Двері Божого милосердя» у наступних храмах Львівської Архиєпархії УГКЦ:

Архикатедральний Собор Святого Юра, Гарнізонний храм свв.. апп. Петра і Павла (м. Львів), храм Успення Пресвятої Богородиці (с. Страдч), храм св.. Миколая (смт. Глиняни), храм Собору Пресвятої Богородиці (с. Прилбичі).

Також згідно декрету парохам, адміністраторам, настоятелям вищезгаданих храмів, Митрополит Львівський, доручив здійснити «Молебний чин з нагоди відкриття Ювілейного року Божого милосердя».

«У рік Божого милосердя, що від сьогодні проголошений Святішим Отцем Франциском, віддаймо цілковито усе наше життя у руки милостивого Бога, який швидко приймає добрий намір людини, щоб дарувати їй духовні борги. Кожний добрий батько готовий простити своїй дитині найбільшу образу, а тим більше реально, коли це стосується безмірно милосердного Господа», - зазначив Митрополит Ігор у слові в день початку Року Божого Милосердя.

Традиція проведення Святого Року в Католицькій Церкві була започаткована Папою Боніфатієм VIII у 1300 році. Ювілей полягає у загальному прощенні, відпусті, доступному для всіх, у можливості відновити взаємини з Богом та з ближнім. Таким чином, Святий Рік – це нагода для поглиблення віри та оновлення християнського свідчення.

Початком Ювілею є відкриття так званих «святих дверей», що для вірних означає особливий час і «надзвичайний шлях» до спасіння.