Жарти Папи Франциска в Ассізі
  • Суб, 05/10/2013 - 16:50

Візит Папи Франциска до Ассізі запамʼятається не лише як історичний візит єпископа Риму до міста покровителя свого понтифікату, але і завдяки жартам та коментарям Святішого Отця, що викликали сміх та ентузіазм.

Простою і доступною мовою Папа Франциск ділився своїм душпастирським досвідом з Аргентини.

Великий подив і гучні оплески викликали слова Папи під час зустрічі в катедрі св. Руфіна, коли він сказав: «Як завжди, я раджу молодятам: сваріться скільки хочете, нехай літають тарілки, але ніколи не завершуйте день без порозуміння».

На зустрічі з молоддю він жартував: «Якщо до мене приходить матір і каже: «Маю 30-річного сина, котрий не хоче женитись, не може визначитись, має гарну дівчину, але ніяк не одружаться», я їй відповідаю: «Перестаньте прасувати йому сорочки».

Звертаючись до монахинь-кларисок, Франциск сказав: «Мені дуже сумно бачити монахинь, які не є радісними. Вони можуть посміхатися, але їх посмішка буде нещирою, як в стюардеси. Показуйте в посмішці ту радість, яка йде зсередини».

Святіший Отець також застеріг від штучної поведінки вірних, без хреста і без Ісуса: «Таким чином станемо християнами з цукерні, гарні як цукерка, але не будемо справжніми християнами».

Священиків Папа закликав не виголошувати нудних проповідей: «Ці безкінечні проповіді, з яких нічого не зрозуміло», – говорив він. Звертаючись до представників духовенства додав: «Це я до вас говорю».

Джерело: http://popefrancis.org.ua