Життя – прерогатива Бога. Як франківці на захист життя виходили
  • Пон, 15/05/2017 - 11:11

«Тільки Бог має право давати і забирати життя», «Спадок Господній – діти» – такі та інші плакати сьогодні, 14 травня, кількасот франківців винесли із собою, йдучи центральною частиною міста маршем «За життя та сімейні цінності».

Мирослав Возняк, представник громадської організації «Івано-Франківський християнський рух за життя», наголосив, що марш проводиться кілька років поспіль у різних містах України.

"В нас кількість населення катастрофічно падає. За офіційною статистикою в Україні 7 млн дітей тоді, як на початку незалежності було 14 мільйонів. Треба захистити українську сім'ю", - сказав п. Мирослав.

Серед іншого, активіст переконує, що марш не має на меті принизити чиїсь ідеали, але лише виступити за те, що є одвічною прерогативою Бога. «Йдучи маршем ми не виступаємо проти чогось, ми виступаємо ЗА: життя та сімейні цінності», - пояснює він.

Колона зібралась біля драмтеатру о 15.00 та пройшла за маршрутом Незалежності - Вічевий майдан - Архікатедральний Собор до Площі Ратуші. На початку несли ікону Матері Божої Гваделупської, потім велику дерев'яну вервицю, а тоді йшли священики на чолі з Преосвященним Владикою Йосафатом Мощичем, влада та кілька сотень франківців.

Учасник руху Павло говорить, що вже вдруге бере участь у подібній акції і переконаний, що рано чи пізно ефект обов’язково буде. «Цей марш є таким пробудженням людської свідомості. Ми не можемо називати себе християнами і толерувати пропаганду та культ смерті через аборти чи евтаназію», - говорить чоловік.

Останньою зупинкою руху став Вічевий майдан. Там зі сцени до громади промовив Владика Йосафат, п. Руслан Марцінків – Голова міста та інші поважні особистості. Серед тих, хто мав слово, був також і прп. о. Йосафат Бойко, ВС. Він, власне, щойно повернувся з Фатіми (Португалія), де в ці дні відбуваються великі святкування з нагоди 100-ліття об’явлень там Божої Матері.

«Дуже символічно, що в нас сьогодні на сцені є два прапори: наші рідний – України та Європейського Союзу. Це засвідчує те, що Івано-Франківськ справді прагне бути тим європейським містом, а наш сьогоднішній похід показує ще й те, що ми хочемо бути – Христовим містом», - сказав отець.