Життя УГКЦ на Сході. Харківський екзархат
  • Нед, 31/05/2015 - 14:30

25-29 травня 2015 року, в стінах Львівської духовної семінарії Святого Духа відбувся міжнародний базовий курс-треніг з організації надання духовної опіки та психологічної допомоги в умовах бойових дій і кризових ситуаціях. У заході взяли участь понад 250 учасників з цілої України, в основному – психологи та священнослужителі, а також волонтери, які у своїй праці та служінні зустрічаються з багатьма особами, які внаслідок бойових дій на території нашої держави потребують духовної підтримки та кваліфікованої психологічної допомоги.

В тренінгу, серед інших, взяли участь також і священики Харківського екзархату УГКЦ, які розповіли про свій досвід служіння медичними капеланами і про буденне життя греко-католицьких громад на сході України:

 

о. Олександр Дядя, декан харківський, парох парохій Введення в храм Богородиці (м. Суми) та Матері Божої Неустанної Помочі (м. Охтирка, Сумська область)

 

о. Василь Улішак, адміністратор парохії Св.Миколая (с. Деменки, Кобеляцький район, Полтавська область)

 

о. Андрій Буняк, адміністратор парохій Різдва Пресвятої Богородиці (с. Вільховатка, Кобеляцький район, Полтавська область) та Вознесіння Господнього (м. Кобеляки, Полтавська область)