«Живе ТБ» проведе з Рима три прямі трансляції
  • Птн, 26/01/2018 - 10:13

27-28 січня 2018 року в житті української громади Італії відбудеться одразу три важливі події: 27 січня о 16:30 — вручення Відзнаки блаженного священномученика Омеляна Ковча, 28 січня о 12:00 — Архиєрейська Божественна Літургія, 28 січня о 17:00 — зустріч зі Святішим Отцем Франциском, Папою Римським. Усі ці події проходитимуть у прокатедральному соборі Святої Софії (via Boccea 478, Rome) і їх усіх у прямому ефірі транслюватиме «Живе телебачення».

Трансляції відбуватимуться на каналі «Живого ТБ» у YouTube. Крім того, їх будуть ретранслювати українські загальнонаціональні телеканали: вручення Відзнаки блаженного Омеляна транслюватиме «Еспресо», Літургію — «5 канал», а зустріч із Папою Франциском — «5 канал» і «Еспресо». Заплановані також включення на телеканалах «24» і «112».

Довідка

27 січня у Римі пройде сьоме вручення Відзнаки блаженного священномученика Омеляна Ковча — греко-католицького священика, послідовника митрополита Шептицького, який в часи Другої світової рятував євреїв, за що був ув’язнений і загинув в концтаборі Майданек. Відзнаку щорічно вручають за особистий життєвий приклад жертовності та гуманізму, героїчні вчинки у служінні людині та задля примирення і порозуміння між народами. Цьогорічними лауреатами стали Бригітта Вебер (німецька добродійниця), Оксана Забужко (українська письменниця і філософ), Яна Зінкевич (доброволець-медик), Тімоті Девід Снайдер (американський історик) та Ян Томбінський (польський та європейський дипломат).

28 січня о 12:00 Архиєрейською Божественною Літургією, яку очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ, розпочнеться паломництво до собору Святої Софії вірних УГКЦ для зустрічі зі Святішим Отцем Франциском.

28 січня о 17:00 до прокатедрального собору Святої Софії в Римі прибуде Папа Франциск. Його зустріне Блаженніший Святослав. У храмі паломники вітатимуть Святішого Отця українською колядою, після чого Глава УГКЦ привітає його у своєму слові. Папа також звернеться до української громади, відтак зійде до крипти собору, де помолиться перед могилою владики Степана Чміля, свого вихователя в початковій школі у Буенос-Айресі (Аргентина). На завершення свого візиту Єпископ Рима вийде до паломників на території собору Святої Софії.