«Живе.ТБ» розпочало публікацію циклу матеріалів «Медики Майдану»
  • Птн, 04/07/2014 - 21:52

Журналісти «Живе.ТБ» зустрілися із 12 лікарями та волонтерами Майдану. Кожен розповів свою історію, свій біль і що змусило йти під кулі. Хто ці люди, які на кілька місяців змінили свій звичний спосіб життя, йшли під кулі і гранати, аби рятувати інших?

Проект «Медики Майдану» реалізовано у співпраці з Комісією УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я. Представники комісії також були на Майдані й займалися душпастирською опікою поранених.

«Історія Майдану була б неповна без людей, які ціною власного життя рятували інших», − зазначають автори відеорозповідей. Своєрідні «ангели-хранителі» з’явилися в Києві вже 1 грудня, після побиття студентів. Спочатку частина медиків виходили на Майдан як звичайні українці – з європейською атрибутикою, прапором та суто мирними намірами. Усе змінилося після перших смертей. Майдан Незалежності – серце Києва – стало небезпечним для життя.

«Лікарі-волонтери йшли під свист куль і вибухи гранат, страшенно ризикували, аби зберегти те, що вважали найціннішим – сотні людських життів», − наголошують журналісти «Живого.ТБ».