Журнал «Inside the Vatican» зарахував Главу УГКЦ до десятки визначних особистостей 2013 року
  • Чтв, 03/04/2014 - 13:49

Як стало відомо, Предстоятель УГКЦ Блаженніший Святослав увійшов у топ-10 людей 2013 року за версією журналу «lnside the Vatican». Главу УГКЦ зараховано за те, що він став «сміливим свідком істини і добра».

З цієї нагоди журнал «lnside the Vatican» опублікував біографічну статтю про Главу УГКЦ. «Завдяки своїй енергії і запалу в захисті Церкви в Україні, особливо в цей важкий рік для цієї країни, ми вшанувати його як одного із визначних людей 2013 року», − йдеться у статті.

Автор статті зазначає, що Блаженніший Святослав вважається об'єднавчою силою для греко-католиків в Україні і в усьому світі, оскільки він жив за кордоном і знає життя українців в діаспорі. Також у цій біографічній статті підкреслюють, що Предстоятель УГКЦ виступає «промотором екуменічного діалогу з Православною Церквою і прагне діалогу з нинішнім Урядом України». «Він є лідером Церкви, що піднімає свій голос на захист свободи, особливо у світлі останніх подій у Києві», − пишуть у статті.

Додамо, що журнал «lnside the Vatican» виходить у світ щомісяця з 1993 року. Він інформує громадськість про події в Римській курії, у Ватикані та Римі, а також у християнському світі. Читацька аудиторія видання становить 17 500 осіб, наклад 15 000 примірників. Щомісячник розповсюджується передусім у США та Канаді.

Департамент інформації УГКЦ