Журналіст: Ангела Меркель і Папа Франциск мають спільні погляди
  • Суб, 18/05/2013 - 20:25

"Ангела Меркель має справжній інтерес до Папи Франциска. Вона читала його книги, видані німецькою мовою, і навіть цитує їх ", – зазначив біограф канцлера Німеччини Волькер Резінг.

 

17 травня, в інтерв'ю кельнській католицькій радіостанції "Domradio", журналіст наголосив, що Ангела Меркель поділяє погляди Франциска на ситуацію в Європі. Про це вона сказала під час з'їзду керівництва Християнсько-демократичного союзу Німеччини, який очолює.

 

Волькер Резінг зазначив, що Святіший Отець і німецький канцлер мають схожі погляди на багато проблем, серед яких виклики, пов'язані з секуляризацією в Європі. Він нагадав слова Франциска про зменшення кількості віруючих на Старому континенті й тих, хто називає себе християнами.

 

"Захист наших цінностей в глобалізованому світі: я думаю, що саме на це вони мають спільний погляд", – сказав журналіст. Він нагадав, що Меркель порушувала питання: чому в Європі поширюється така летаргія? "Вона часто повторює до представників Церков: не опускайте руки перед секуляризацією, посприяйте оновленню, адже політика не в стані цього зробити", – сказав Резінг.

 

За матеріалами http://be.radiovaticana.va