Журналіст стане блаженним
  • Суб, 08/06/2013 - 12:30

Врятував 105 євреїв, виховав семеро дітей і написав безліч текстів. Едуардо Фоччеріні, другий в історії журналіст-мирянин, стане блаженним.

«Фоччеріні є прикладом того, як жити у свободі та одночасній відкритості на Христа: бути людиною, яка не відділяла духовного життя від щоденності й праці. Остання стала для цього журналіста мандрівкою до святості» – сказав Архиєпископ Франческо Кавіна напередодні беатифікації, яка відбудеться 15 червня в м. Капрі провінції Модена на півночі Італії.

Майбутній блаженний одружився 1930 року і мав з Марією Марчезі семеро дітей, родина завжди була для нього на першому місці. У рідному місті він заснував відділення Католицької Акції, завжди глибоко і тісно був пов'язаний з Церквою, допомагав бідним. Був обдарований журналістським талантом, яким міг би похвалитись мало який сучасний журналіст.  У свої тексти і коментарі вкладав цілого себе і робив їх так, що кожен з них був чудовою лекцією християнства, при тому він не зранював нікого, навіть противника.

У 1944 році він врятував життя 105-ти євреям, за що його арештували і  вислали до концтабору у Флоссенбурзі, де він і помер того ж року. У 1969 році посмертно його нагородили титулом Праведник Серед  Народів Світу, а 1996 року розпочався беатифікаціййний процес цього мученика заради життя інших. 

За матеріалами: info.wiara.pl