«Зіславши Святого Духа, Господь через рибалок змінює світ», – владика Венедикт
  • Пон, 24/06/2013 - 23:16

23 червня Преосвященний владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівський, відвідав з пастирським візитом с. Загір’я Пустомитівського протопресвітерату. Під час візиту єпископ звершив Чин освячення храму Зіслання Святого Духа. Архиєрей також очолив Божественну Літургію та виголосив проповідь.

Разом з владикою Венедиктом молились: о. Мирослав Німак, адміністратор новозбудованого храму, запрошені з сусідніх парафій священики, численна парафіяльна спільнота, фундатори будівництва та гості святкувань.

«Не кожному поколінню випадає будувати храми, – зазначив владика Венедикт, звертаючись до громади, – однак саме Вам випала така нагода звершити цю історичну подію, про яку згадуватимуть прийдешні нащадки – освячення Божого дому».

«Ще незадовго до будівництва на цьому місці було звичайне поле, однак силою і діянням Святого Духа тут постав цей величний храм, який сьогодні освячений», – сказав проповідник. Також ієрарх підкреслив, що «Дух Святий, зійшовши тоді на апостолів, сходить і скріплює життя кожного з нас у кожній миті нашого життя, коли ми дозволяємо Йому діяти в собі».

По завершенні Святої Літургії владика Венедикт відзначив пам’ятними подяками осіб, які найбільше доклалися до будівництва храму, а також нагородив усіх парафіян с. Загір’я, у якому розміщено 83 домівки, грамотою за жертовність та працю, вкладену у спорудження чудового храму.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua