ЗМІ: бойовики ІДІЛ створили «список вбивств» з 15 000 християн з США
  • Нед, 28/08/2016 - 09:36

На шифрованих веб-сайтах ІДІЛ опублікували кілька списків з іменами понад 15 000 людей, яких угруповання планує вбити за допомогою «дрімаючих» терористів або терористів-одинаків в Нью-Йорку, Техасі, Флориді та Каліфорнії, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com.

Як повідомляється, агентство отримало копії деяких списків і імена кількох людей в списках.

Проте, Circa News повідомляє, що посадові особи Федерального бюро розслідувань (ФБР) не сповіщали про ці «секретні списки вбивств» жителів-жертв США. Список нібито був створений за допомогою пошуку в Інтернеті церковних довідників та інших онлайн ресурсів.

У Техасі, представники Circa News заявили, що вони встановили зв'язок з 24 людьми, зазначеними в «списку смерті». Вони виявили, що 22 з них не мали жодного уявлення про цей список або, що вони присутні в ньому.

Майкл Снайдер з Charisma News розповів про ситуацію одного постійного читача, який заявив, що ФБР дійсно повідомило йому, що він і його дружина знаходяться в списку. Після подальших досліджень, вони виявили, що їх пастор та інші члени їх церкви також були в списку ІДІЛ.

Снайдер закликає церкви вжити необхідних заходів безпеки. Він посилається на недавнє повідомлення про 21-річного ісламського радикала, який купив пістолет і зізнався поліції, що планував піти в мегацеркву в Детройті, щоб стріляти в людей в неділю вранці. Після того, як радикал був заарештований і згодом йому були пред'явлені звинувачення в суді, підозрюваний повідомив владі, що, оскільки він не зміг зробити свій джихад на Близькому Сході, він має намір "зробити свій джихад тут."

Раніше поліція Великобританії публічно сповістила 5,4 мільйона християн про небезпеку, а також про підвищення рівня захисту в деяких районах.

Daily Mail повідомляє, що через зламаний акаунт ІДІЛ вдалося дізнатися вісім списків з вбивствами. Вони включали в себе імена та адреси 70 військовослужбовців або членів їх сімей, 56 співробітників поліції штату Нью-Джерсі, 36 співробітників поліції штату Міннесота, 11 окружних членів ради директорів в Теннессі, 50 федеральних службовців, а також десятки жителів Нью-Йорка.

Пастори радять християнам зв'язатися з місцевими ФБР та правоохоронними органами, щоб дізнатися, чи знаходяться вони в списку, а також вимагати застосування заходів безпеки для захисту їхніх зібрань.

Християни в різних країнах регулярно піддаються гонінням. Церкви моляться про захист і Божу допомогу, щоб незважаючи на всі труднощі продовжувати слідувати за Христом.