ЗМІ намагаються нав’язати Синоду Єпископів теми для обговорення
  • Срд, 24/09/2014 - 01:13

Світові медіа намагаються нав’язати теми для обговорення під час Синоду Єпископів про сім’ю, запланованого на жовтень цього року, – про це зазначив кардинал Реймонд Берк.

Американський кардинал, котрий також є префектом Апостольської Сигнатури, пояснив, що «ЗМІ створили ситуацію, в якій люди очікують, що відбудуться значні зміни у вченні Церкви. А це неможливо».

Кардинал Берк сказав, що церковні лідери повинні дати відповідь у чіткому вченні про сім’ю. «Якщо нам не вдасться бути зрозумілими у питанні подружжя, то навряд чи в чомусь іншому нас зрозуміють», – додав він.

В свою чергу, кардинал Анджело Баньяско зазначив, що ЗМІ «грубо помиляються», повідомляючи, що питання розлучення і повторного одруження будуть домінуючими під час дискусій Синоду Єпископів у жовтні. Про це він говорив під час зустрічі Конференції італійських єпископів, яку він очолює.

Кардинал Баньяско також розповів, що залишатиметься главою цієї Конференції  аж до 2017 року, тобто до завершення 5-річної каденції. Наступного главу Конференції італійських єпископів обиратимуть вже за новою процедурою, відповідно до якої конференція подає список кандидатів, а Папа з них обирає нового главу.