ЗМІ: республіканці обговорюють можливість заміни Трампа на виборах
  • Нед, 09/10/2016 - 14:58

Юристи Національного комітету Республіканської партії (RNC) вивчають правові аспекти для можливості заміни Дональда Трампа іншим кандидатом на пост президента США, пише Politico з посиланням на близькі до комітету джерела.

На фоні галасу навколо імені мільярдера представники партії закликали його відмовитися від участі у виборах і висловили бажання обрати іншого кандидата.

Напередодні голова RNC Рінс Прібас заявив, що публічне приниження Трампа однопартійцями остаточно поховає шанси на перемогу республіканців на виборах. За його словами, у Комітету є 48 годин на перегляд передвиборної стратегії, повідомив виданню один з учасників переговорів партійних лідерів.

Однак спостерігачі стверджують, що члени республіканської партії, обурені недавно скандалом, що вибухнув навколо свого кандидата на пост президента США Дональда Трампа, не встигнуть проголосувати проти нього на майбутніх виборах. Як повідомляє The Wall Street Journal, процедура голосування в електронному вигляді і за відкріпними талонами вже почалася в деяких штатах.

За словами колишнього представника національного комітету партії Бена Гінсберга, республіканці могли обрати нову кандидатуру на пост президента, однак в деяких штатах вносити зміни в бюлетені вже пізно.

Відомо, що проголосувало вже понад 400 тис. американців.

Раніше Дональд Трамп прокоментував заклики зняти свою кандидатуру з виборів, заявивши, що ймовірність такого кроку з його боку дорівнює нулю.

Пізніше агентство Associated Press повідомило, що республіканська партія збереться в понеділок на засідання Національного комітету партії (RNC). Однак, як уточнює АР, тема обговорення поки не названа.

Нагадаємо, скандал навколо імені мільярдера розгорівся після того, як Washington Post опублікувало відеозапис розмови Трампа і відомого ведучого Біллі Буша, в ході якого кандидат на пост президента допустив ряд образливих висловлювань на адресу жінок. Це відео спровокувала бурхливу реакцію як серед противником Трампа, так і серед членів Республіканської партії США. Члени сенату і однопартійці закликали Трампа зняти свою кандидатуру з виборів. Пізніше мільярдер вибачився за свої слова.