Зміна у латинському обряді Хрещення
  • Птн, 23/08/2013 - 01:25

У бюлетені Конгрегації в справах Дисципліни Таїнств і Божого культу повідомляється про зміну в тексті латинського обряду Хрещення. Відтепер слова «християнська спільнота» у формулі прийняття новоохрещеного до спільноти вірних будуть замінені словами «Божа Церква».

Перед знаком хреста на чолі охрещеного служитель таїнства досі говорив: «Християнська спільнота приймає тебе з великою радістю», а тепер говоритиме: «Божа Церква приймає тебе з великою радістю». Декрет підкреслює, що через хрещення люди стають «притіловлені до єдиної Церкви Христа, яка перебуває в Католицькій Церкві, якою керує наступник Петра і єпископи, які є з ним в спільності». Зміна формулювання аргументується прагненням краще підкреслити «навчання про завдання і обов’язок уділення таїнств Матір’ю Церквою».

Рішення про зміну формулювання прийняв ще Бенедикт XVI у кінці січня, декрет був підписаний 22 лютого, а вступив у дію 31 березня, вже за понтифікату Франциска. Нову формулу попередній Папа вже вживав 13 січня під час уділення хрещення у Сікстинській каплиці у Ватикані.

За матеріалами: http://info.wiara.pl