Зміни на чолі Мельбурнської єпархії УГКЦ в Австралії
  • Срд, 15/01/2020 - 14:19

Наступником довголітнього єпарха владики Петра Стасюка стане його молодий співбрат із Згромадження Найсвятішого Ізбавителя Микола Бичок.

В середу, 15 січня 2020 р., у Ватикані повідомлено про те, що Папа Франциск прийняв зречення з пастирського уряду, подане владикою Петром Стасюком, ЧНІ, Єпархом Єпархії святих Петра і Павла в Мельбурні УГКЦ в Австралії. Водночас, повідомляється про те, що Святіший Отець призначив новим Єпархом преподобного о. Миколу Бичка, ЧНІ, на даний час парафіяльного сотрудника на парафії святого Івана Христителя в Ньюарку, США.

Біографічна довідка

Владика-номінат Микола Бичок народився 13 лютого 1980 року в Тернополі. В липні 1997 року вступив до Згромадження Найсвятішого Ізбавителя, здійснюючи чернече та богословське формування в Україні та Польщі, здобувши ліценціят з душпастирського богослов’я. Склавши 17 серпня 2003 року довічні обіти, 3 травня 2005 року отримав ієрейські свячення.

Отець Микола здійснював душпастирські служіння в храмі Матері Божої Неустанної помочі в Прокоп’євську (РФ), був настоятелем монастиря Отців Редемптористів та парафії в Івано-Франківську, провінційним економом. Від 2015 року служить на парафії святого Івана Христителя в Ньюарку, США, Філадельфійської архиєпархії УГКЦ.

Австралійська єпархія

Єпархія святих апостолів Петра і Павла з осідком у м. Мельбурні, Австралія, була заснована 24 червня 1982 року, коли до рівня єпархії був піднесений тодішній Апостольський екзархат для українців візантійського обряду в Австралії, Новій Зеландії та Океанії, створений 1958 року. Територія єпархії охоплює всю Австралію, Нову Зеландію й Океанію. Від 1992 року її очолював владика Петро Стасюк, ЧНІ, якому в липні цього року виповниться 77 років життя.