Зміни у Філадельфійській архиєпархії УГКЦ в США
  • Пон, 16/04/2018 - 13:37

Папа Франциск прийняв зреченння з уряду, яке представив Архиєпископ-митрополит Філадельфійський УГКЦ Високопреосвященніший Стефан Сорока, призначивши Апостольським Адміністратором вакантного осідку Преосвященного владику Андрія Рабія, дотеперішнього Єпископа-помічника Філядельфійської Архиєпархії.

Владика Андрій Рабій народився  1 жовтня 1975 року у Львові (Україна). Переїхавши до США, дуже добре пристосувався до місцевих умов. Священицьку освіту отримав в українській Семінарії святого Йосафата у Вашингтоні. 1999 року отримав ступінь бакалавра з філософії в Католицькому університеті Америки, 2002 року – ступінь магістра богослов'я в Домініканському богословському інституті у Вашингтоні, а 2008 року – ліцензіат з канонічного права в Католицькому університеті Америки.

Дияконські свячення отримав 15 листопада 1998 року, а ієрейські 19 грудня 2001.

8 серпня 2017 року Папа Франциск призначив його єпископом-помічником Філядельфійської архиєпархії, надаючи йому титулярний осідок Германіціяни (Germaniciana).

Єпископська хіротонія відбулась 3 вересня 2017 року в архикатедральному соборі святого Юра в Львові. Головним святителем був Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук, а співсвятителями архиєпископ-митрополит Філядельфійський Стефан Сорока та єпископ Едмонтонської єпархії в Канаді Давид Мотюк.