Зміни у складі Ради Кардиналів
  • Срд, 12/12/2018 - 18:38

Від 10 до 12 грудня 2018 р. у Ватикані відбувалася чергова спільна зустріч кардиналів-радників, які допомагають Папі Францискові в управлінні Церквою та проведенні реформ. В останній день праці Директор Ватиканського прес-центру Ґреґ Берк провів брифінг для акредитованих журналістів, щоби представити напрацювання XXVII Зустрічі.

Зміни в складі Ради

У зустрічі взяли участь кардинали Оскар Родріґес, Райнгард Маркс, Шон Патрік О’Меллі, Джузеппе Бертелло та Освальд Ґрасіяс. Відсутнім, натомість, був кардинал П’єтро Паролін, Державний Секретар, який представляв Святий Престол на міжурядовій конференції в Марракеші щодо Глобальної Угоди про міграцію. Святіший Отець брав участь в усіх засіданнях, крім того, яке збіглося із загальною аудієнцією в середу.

Після прохання, представленого кардиналами наприкінці попередньої спільної зустрічі, яка відбувалася у вересні, беручи до уваги вік деяких членів, Папа Франциск наприкінці жовтня надіслав кардиналам Джорджу Пеллу, Франсіско Хав’єру Еррасурісу та Лоренту Монсенґво Пасіньї подячного листа за п’ять років служіння в цьому дорадчому органі. Беручи до уваги етап, на якому перебувають праці Ради, на даний час не передбачається призначення нових членів.

Святіший Отець також представив кардиналам монсеньйора Марка Мелліно, якого у жовтні він призначив Додатковим Секретарем Ради.

Наступна зустріч Ради Кардиналів відбудеться 18-20 лютого 2019 року.