Зниклого у Мексиці священики знайшли мертвим
  • Суб, 14/01/2017 - 18:13

Зникло отця Хоакіна Хернандеса Сіфуентеса, священика з північної Мексики, шукали від 3 січня, а в четвер 12 січня знайшли його тіло, повідомляє CNA з посиланням на місцеву єпархію.

«З глибоким жалем підтверджуємо, що наш брат Хоакін Хернандеса Сіфуентес, єпархіальний священик, якого ми невтомно шукали з великою надією знайти живим, відійшов до дому вічного Отця. Сьогодні представники поліції повідомили, що знайшли його тіло мертвим», – йдеться у заяві Єпархії Сальтілло від 12 січня 2017 року.

Як ми повідомляли раніше, священик зник за невідомих обставин. Як стало відомо, разом зі священиком зникло його авто, мобільний телефон, планшет і комп’ютер. Сусід бачив, як двоє чоловіків сідали в авто священика 3 січня і в ньому поїхали.

Тіло о. Хернандеса було знайдено в Паррас де ля Фуенте, 90 миль на захід від Сальтілло. Поліція відкрила кримінальне провадження, двох осіб було затримано.

В той час автомобіль священика, білий Volkswagen Derby, було знайдено в Санта Катаріна, близько 45 миль на північний схід від Сольтілло.

У заяві єпархії Сальтілло отця Хернандеса згадують як того, хто «шукав досконалості у всьому, що робив».

Варто зазначити, що наркоторгівля спричинила до більшої кількості вбивств та викрадень в Мексиці, в тому числі серед священиків. За останні чотири роки в країні було вбито 16 священиків. У вересні 2016 року у штатах Мічоакан та Веракрус було знайдено тіла трьох викрадених священиків.