Знищення коптів є протизаконним
  • Срд, 13/03/2013 - 14:37

«Знищення коптів є протизаконним» – скандувала група із сотні коптів перед посольством Лівії в Каїрі.

Протест був спричинений тим, що вчора у лівійській тюрмі помер єгипетський християнин, якого звинувачували в прозелітизмі.  Міністр  закордонних справ Єгипту повідомив, що чоловік, ймовірно, помер через природні причини, оскільки хворів на діабет і мав проблеми з серцем. Протестувальники, однак, вважають, що причиною смерті стали тюремні умови та знущання, які він там міг пережити.

У лівійській тюрмі надалі перебувають ще 4 іноземці, яких звинувачують у шпигунстві та прозелітизмі. Минулого тижня міністерство закордонних справ втручалось і у справу 55 єгиптян, яких підозрювали в поширенні християнства, 35 з них депортували на батьківщину, 20 залишилось у Лівії. Ще 100 єгиптян утримують лівійські ісламські збройні групи.

«У Лівії все частіше доходить до безпідставних арештів лише тому, що хтось є християнином, а це недопустимо» – вважає правник Самех Саад. Тому протестувальники домагались втручання у справу президента Мохамеда Мурсі, оскільки в Лівії постійно працюють сотні єгипетських громадян.

За матеріалами: http://ekai.pl