Знищено статую Діви Марії Гваделупської у відомому Санктуарії в Лімі
  • Птн, 17/03/2017 - 10:04

Невідомі знищили статую Діви Марії Гваделупської, яка останні 15 років перебувала в печері поруч із головним Санктуарієм у Перу. Розбиту фігуру знайшов у п'ятницю, 10 березня, настоятель о. Рафаель Реатегуй.

Хоча органи влади і прибули на місце події для розслідування, поблизу не було камер безпеки, тому зараз справа перебуває на етапі розгляду гіпотез.

«Але потрібно бачити позитивний бік. Спільнота перебуває під сильним враженням. Ця подія приведе нас до ще більшого прагнення молитви та згуртованості. Потрібно споглядати Діву, бо вона хоче цим щось усім нам сказати», – поділився о. Реатегуй з ACI Prensa.

Священик запевнив, що коли парафія придбає нову статую, то її встановлять у тій самій печері. Оголошено збір коштів на скульптуру; люди, які хочуть допомогти, можуть зробити пожертву.

О. Реатегуй зазначив, що цей акт осквернення відбувся у «важкий і драматичний момент, який переживає Перу» – в час, коли «втрачаються цінності та відбуваються напади на сімейні стосунки й на дар життя».

Щодо невідомих осіб, які вчинили наругу, священик сказав, що парафіяни щодня моляться за них «Отче наш»: «"Прости нам провини наші, як і ми прощаємо винуватцям нашим". У цих словах є виклик любити ворогів».