Знову відкрили Ватиканські Музеї: унікальна нагода для римлян
  • Втр, 02/06/2020 - 19:28
В понеділок вранці Ватиканські Музеї відчинили свої двері для відвідувачів після майже трьох місяців закриття. Для місцевих мешканців це нагода милуватися світовими шедеврами без звичного натовпу туристів.

Для Ватиканських Музеїв це справжнє свято: після 80 днів закриття внаслідок карантинних заходів, вони знову відчиняють двері для відвідувачів. Вже в перший день відкриття, 1 червня, музеї відвідало 1600 мешканців Риму та регіону Лаціо, які, за словами директорки Барбари Ятти, користуються унікальною нагодою «милуватися цими світовими шедеврами без натовпу туристів». Вона зазначає, що багато відвідувачів вже зареєструвалися також на наступні дні, коли відкриються Ватиканські сади та Папська вілла в Кастель Ґандольфо.

 

Директорка Ватиканських Музеїв зауважила, що, особливо, на першому етапі, можна буде відвідати Музеї у великому спокої. Задля дотримання санітарних правил групи не можуть перевищувати 10 осіб. Тому вона запрошує, особливо, римлян скористуватися цим періодом, коли немає звичних довгих черг до музею.

 

Перед входом до музею відвідувачам вимірюють температуру термосканером (вона не повинна перевищувати 37, 5 градусів). В черзі стоять дві подруги, які вирішили відвідати музей, аби, таким чином, відсвяткувати день народження однієї з них. «Ми вже давно тут не були, – розповідає Сімона, – бо, зазвичай, черги дуже довгі й коли є багато людей, то важко зосередитися».