Зоря Вашого понтифікату завжди нам світитиме. Слово Декана Колегії Кардиналів після зречення Папи
  • Пон, 11/02/2013 - 15:40

«Ваша Святосте, улюблений і шанований Наступнику святого Петра, немов грім серед ясного неба в цьому залі прозвучало Ваше схвильоване звернення. Ми слухали його з почуттям втрати, майже не вірячи своїм вухам», – сказав кардинал Анджело Содано, Декан Колегії Кардиналів, відповідаючи Бенедиктові XVI після того, як він зачитав заяву про зречення з Папського служіння.

 

«У Ваших словах, – вів далі кардинал Содано, – ми зауважили велику любов до Святої Божої Церкви, якою Ви завжди відзначалися». Тому, від імені присутніх, він запевнив Бенедикта XVI у близькості, такій же, яка була протягом 8 років понтифікату. Декан Колегії Кардиналів пригадав про те, як 19 квітня 2005 року він запитував новообраного Папу, чи приймає вибір, на що той, «не зволікаючи, хоч і з хвилюванням, відповів згодою, ввіряючись Господній благодаті та Материнському заступництву Марії, Матері Церкви». «Того дня, Ви, як Марія, сказали своє “Так”, та розпочали свій світлий понтифікат», – зазначив кардинал Содано, додаючи, що провідною думкою цього служіння була послідовність з двотисячорічною традицією Церкви.

 

«Святіший Отче, до 28 лютого, дня, в який, за Вашими словами, Ви бажаєте завершити це своє папське служіння, виконуване з великою любов’ю і великим смиренням, ми матимемо нагоду краще висловити свої почуття. Це чинитимуть численні пастирі й вірні, розсіяні у світі, це зробить багато людей доброї волі та представники влади багатьох країн», – зазначив Декан Колегії Кардиналів, додаючи, що протягом цього місяця ми ще матимемо радість чути пастирський голос Бенедикта XVI. «Ваше служіння, однак, і надалі триватиме. Ви сказали, що будете завжди близькі з нами своїм свідченням та молитвами. Без сумніву, зорі на небі не перестають сяяти, і так само для нас сяятиме зоря Вашого понтифікату», – наголосив кардинал Анджело Содано.

 

Джерело: Радіо Ватикан