Зовсім не просто вирватись з духовного полону
  • Птн, 26/06/2015 - 10:00

Відома істина, що з необачності, чи з якихось прорахунків потрапити в пастку, чи в якусь халепу дуже просто, але подолати їх, позбутися випадкової, і ще добре, коли тимчасової, напасті зовсім непросто. На жаль, довірливістю українців, як за звичай, благородною рисою характеру, у брутальний спосіб користуються всілякого штибу шахраї, приносячи неймовірні не тільки грошові чи майнові втрати, але й як виявляється і спустошують душу, доводячи людину до зради своїй Батьківщині, Церкві і навіть Богові. Сумнозвісна секта догналівців, чужоземних агентів, метою яких було спровокувати галичан на духовно-церковний розбрат, викликати зневіру і погорду до історії рідного народу, національних святинь, піддатись українцям на волю вкрай знахабнілого, психічно неврівноваженого україножера, людиноненависницького нового російського карлика-царя Путіна і бути частиною «руського мира», спустошила душі, створила кривди, і навіть із жертвами, для багатьох галицьких родин. Чи можна виміряти цинізм цих зайд, а з ними і духовно спотворених з місцевих осіб, коли 2 грудня, буквально після страхітливої ночі побиття озвірілими беркутівцями нашу, гідну Величної шани, молодь, звертатись до звироднілих Януковича і Азарова з проханням, ба навіть з вимогою, запросити у Путіна і Лукашенка військ на приборкання «знахабнілих» українців, які за намовлянням США  творять контрреволюцію. А ще 2 вересня  скеровують своє зрадницьке звернення до Путіна і Лукашенка, щоб «ті направили миротворчі спецпідрозділи в Україну…»

Московський феесбешний    політичний проект, замаскований під сектантство, успішно розквітав впродовж року уже новітньої української доби. Родини в розлуці побивались, клянучи місцеву бездіяльну владу, а над кількома сотнями адептів секти, нашими громадянами, тривав духовний терор, аж поки, врешті, не запрацювали правоохоронні служби, зокрема Служба Безпеки України у Львівській області, і здійснено початок застосування українського законодавства щодо перебування на території України осіб без громадянства (іноземних громадян). Зі скупих інформаційних  повідомлень стало відомо, що трьох лідерів секти, депортовано, видворено з української землі, а двох ще чекає така ж участь. Доґнал, за поширеними даними, переховується на окупованій Росією території України в Донецькій області. Хіба це не яскраве підтвердження факту, що догналівська секта була політичним проектом Кремля!

Для керівників області, регіонів дуже вагомо знайти засоби, доброзичливі підходи до тих осіб, які волею-неволею зазнали сектантської наруги. Не допустити хоч найменшої кривди у будь-який спосіб. Процес реабілітації має бути найщиріший, як до людей, які постраждали. Особлива складність очікує родини, члени яких потрапили у так звані догналівські монастирі, у яких у вишуканий цинічний спосіб топталися по самогідності, нейтралізувалось почуття особистості і покірливість лідеру секти (читай політичного угрупування) Доґналу.

Впевнений, що з ласки Бога не дамо загубитись, змарнуватись нашим краянам.

Директор Інституту народознавства
НАН України, професор,
академік НАН України
Степан Павлюк