Зросла кількість католиків у світі
  • Пон, 24/10/2016 - 11:41

Збільшення кількості католиків у світі на понад 18 мільйонів відзначає останнє видання Статистичного Щорічника Церкви (що містить дані з 31 грудня 2014 р.) у порівнянні з даними видання минулого року. Згідно з цими останніми статистичними даними, число послідовників католицтва досягло майже 1 мільярда 300 мільйонів. На всіх континентах бачимо зростання, але винятком є Європа, де католиків є на 57 тисяч менше, ніж це зазначено у минулогічному виданні. У процентному співвідношенні кількість католиків збільшилася майже на 0,1%.

Слід зазначити невелике збільшення кількості священиків у світі, насамперед в Азії й Африці. Натомість у Європі є на 2 500 священиків менше, а в Америці – на понад 120.

Зменшується також кількість монахів і монахинь. У порівнянні з даними попереднього видання Статистичного Щорічника Церкви монахів є майже на 700 менше, а монахинь – майже  на 11 тисяч. Найбільше падіння, в обох випадках, відзначається в Європі й Америці.

Зауважмо також, що у світі стало менше семінаристів, що готуються до священства –  менше 117 тисяч. Зростання кількості клериків у семінаріях зареєстровано лише в Африці й Океанії, а решті континентів їх щораз менше.