Зростання ісламського фундаменталізму на Близькому Сході привело до навернення тисяч мусульман у християнство
  • Срд, 11/01/2017 - 21:56

Безліч мусульман навертаються до християнства на Близькому Сході, сприймаючи вчення Христа як релігію свободи - на тлі радикального ісламського фундаменталізму і триваючого кровопролиття в цьому регіоні, повідомляє Christianpost.

Багато християнських храмів відзначають зріст зацікавлення жителів регіону християнським віровченням в обстановці «голоду на духовність», що виник в результаті цькування, геноциду і гонінь християн і інших релігійних меншин в цих країнах. Зокрема, канадська радіомовна компанія «Голос мучеників» (Voice Of the Martyrs, VOMC), розвиваюча християнське мовлення в країнах регіону, повідомляє, що, незважаючи на масовий вихід християнського населення з Іраку і Сирії в результаті тероризму, радикалізму, нетерпимості, переслідування і військових дій, багато тисяч місцевих мусульман навертаються в християнство.

«Ми працюємо в постійному контакті з місцевими радіостанціями в Іраку, і спілкуємося з безліччю людей, що живуть в країнах Близького Сходу, - повідомив співробітник VOMC. - І слухачі постійно повідомляють нам про випадки навернення до християнства - як свого, так і своїх сусідів і родичів». В Ірані, наприклад, залишилися лише домашні християнські молитовні спільноти, які постійно піддаються нападам, забороняються і закриваються нинішньою ісламською владою цієї країни. Але, не дивлячись на переслідування - а може і завдяки їм - чисельність християн в Ірані на сьогоднішній день, за підрахунками місіонерської групи Elam Ministries, досягає вже не менше 360 тисяч чоловік - а в 1979 році їх налічувалося всього 5 сотень.

«Очікується, що в найближчі кілька років чисельність віруючих у Христа досягне декількох мільйонів - настільки великий духовний голод на тлі краху ілюзій в результаті кривавого правління радикального ісламського режиму, - говорить представник місії Elam Ministries. - Якщо Господь дасть нам сил твердо слідувати по шляху свого покликання, ми переконані в тому, що вже за нашого життя ми зможемо побачити повне перетворення духовності цього народу. А оскільки Іран грає роль стрижневої нації і своєрідного «духовного шлюзу» в цьому регіоні, зростання християнської віри в цій країні матиме неабиякий вплив на всі нації ісламського світу».