Зростання насильства проти християн в Іраку
  • Втр, 22/10/2013 - 10:51

Північна частина Іраку досі вважалася у значній мірі безпечним місцем для християн. Однак, після великої кількості атак проти них, які відбувалися в останні місяці, тепер і тут християни відчувають більшу загрозу, інформує Open Doors.

Досі багато тих, хто були вигнані з центральної частини країни, шукали захисту від дискримінації та переслідувань лише на півночі. Плановані напади на віруючих до цього часу були рідкісними. Натомість нещодавно мішенню теракту в Радіфаін став християнський політик Емад Йоуханна. Біля його будинку вибухнув автомобіль, 19 людей отримали поранення. Четверо з них знаходяться у важкому стані, також поранено трьох дітей політика. Його будинок і кілька інших будівель в районі були пошкоджені.

Окрім цього, місцева влада іноді цілеспрямовано діяла проти християн, – зазначає організація. Це мало місце в селі Дештах, де сутички розпочалися, коли поліція попросила групу молодих християн покинути площу. Їм погрожували близько 30 поліцейських. Очевидці повідомили: «Вони погрожували, що будуть стріляти в нас і сказали, що ми, християни, не є частиною Іраку. Ірак – мусульманська країна, в кінці кінців". Також на півдні та в центрі країни не припиняється насильство щодо християн.

У Всесвітньому Індексі Переслідувань, списку країн, у котрих християни є найбільш переслідуваними за свою віру, Ірак у даний час займає четверте місце. "Якщо така ситуація утримуватиметься, може трапитися, що до 2020 року християнство зникне з Іраку" , – оцінює іракський співробітник Open Doors. "Тому йдеться про майбутнє християнської спільноти в цій історично значущій області Месопотамії".

За матеріалами http://info.wiara.pl