Зустріч адміністраторів та парохів храмів м. Львова
  • Срд, 24/06/2015 - 12:05

23 червня 2015 року у приміщені конференц-залу Філососфсько-богословського факультету УКУ відбулася зустріч адміністраторів та парохів парафій м. Львова із Преосвященним владикою Венедикт Єпископ-помічник Львівської Архиєпархії. На ній ділились досвідом пасторальної праці згідно стратегії розвитку УГКЦ та узгодили актуальні теми для майбутніх зустріч.
 
Обговорюючи стратегію «Жива парафія – місце зустрічі з живим Христом» о. Зіновій Хоркавий запропонував: «Ще необхідно напрацювати моделі співпраці міських та сільських парафій. Щоб ми могли дружили парафіями із сіл. Це є потрібно і на часі». Адміністратор парафії свв.. мучч. Віри, Надії, Любові та їх матері Софії, – о . Андрій Корчагін зазначив, що важливим для живої парафії є молитовні спільноти. Отець Орест Фредина зауважив: «Чому Церква дає нам цю стратегію? Щоб ми могли краще зрозуміти Літургію, краще ділитися Словом Божим, знайти способи зацікавити людей, бо ця стратегія покликана допомогти робити нам кроки вперед».
 
На зустрічі було обговорено також інші пропозиції щодо досконалішого впровадження у життя парафій стратегії розвитку УГКЦ. На закінчення було запропоновано тему наступної зустрічі, яка відбудеться у вересні цього року.