Зустріч богопосвячених осіб РКЦ у Львові
  • Чтв, 31/01/2013 - 00:00

У середу, 30 січня 2013 р., у львівському храмі святого Антонія, відбулась зустріч богопосвячених осіб з нагоди Дня богопосвячених осіб, який відзначатиметься у свято Стрітення Господнього 2 лютого (за григоріанським календарем).

 

На початку було виставлення Пресвятих Дарів та Сповідь. Потім, об 11-00 відбулась Свята Меса. Перед початком якої були посвячені свічки і присутні процесійно ввійшли до святині.

 

Святкову Літургію очолив єпископ Леон Малий. Співслужителями були священики та монахи, що прибули з різних куточків дієцезії. Проповідь виголосив о. Владислав Лізун OFM Conv, настоятель парафії св. Антонія. Звертаючись до присутніх він заохотив до подяки Богові за дар покликання до богопосвяченого життя. Нагадав про суть богопосвяченого життя та особливості реалізації євангелічних рад – чистоти, убогості, послуху. Отець Владислав зазначив, що освячення монаха або монахині можливе на кожному місці, де тебе поставить Бог, за умови покірного служіння.

 

Під час Святої Меси відбулося відновлення чернечих обітниць та спів гімну Te Deum. Після Євхаристії відбувся колоквіум. Єпископ Леон Малий запропонував роздумувати над окремими моментами з Апостольського Листа «Porta Fidei». У своїй доповіді владика особливо звернув увагу на стан віри населення сучасної України. Завершенням зустрічі стала спільна трапеза.

 

Джерело: www.catholic-media.org