Зустріч «Economy of Francesco» перенесено на іншу дату - труднощі із переміщенням учасників
  • Втр, 03/03/2020 - 12:50

Зустріч молодих економістів та підприємців з Папою Франциском в Ассізі, запланована на кінець березня цього року, перенесена на листопад, внаслідок труднощів переміщення для її учасників.

Організаційний комітет зустрічі «Economy of Francesco», що повинна була відбутися в Ассізі від 26 до 28 березня цього року, повідомив, що дату заходу перенесено на 21 листопада 2020 року, внаслідок труднощів переміщення як на національному так і на міжнародному рівнях. Після того, як Папа Франциск оголосив про цю зустріч у листі «До молодих економістів і підприємців з усього світу», оприлюдненому 11 травня 2019 року, понад 2 тисячі молодих фахівців з 115 країн світу відгукнулися на цю ініціативу та зареєструвалися на зустріч.

Серед них – молоді науковці, студенти, докторанти, бізнесмени й керівники підприємств, активісти місцевих і міжнародних організацій, які, за словами наукового керівника заходу Луіджіно Бруні, прагнуть обмінятися своїм баченням світу, який вона вже тепер змінюють у сфері екології, економіки, розвитку й подолання бідності. Під час зустрічі “Economy of Francesco”, як наголосив професор, її учасники матимуть можливість обговорити питання про те, що означає будувати нову економіку для людини й мірилом якої є людина.

Прикладом для наслідування під час зустрічі в Ассізі буде святий Франциск, який у своєму житті обрав не «економіку егоїзму», а «економіку дару».