Зустріч греко-католицького духовенства Росії в Новосибірську
  • Срд, 11/12/2013 - 13:28

3-5 грудня 2013 року в Єпархіальному центрі імені Олександра Хири, що в Новосибірську, проходила щорічна зустріч священиків і монахів візантійського обряду, які душпастирюють на території Російської Федерації. На зустрічі також був Апостольський делегат для греко-католиків у Казахстані о. Василь Говера.

Зустріч відбувалася під проводом владики Йосифа Верта, Єпископа-ординарія католиків візантійського обряду на території РФ, який висвітлив присутнім учасникам головні події з життя Церкви року, що минає, і благословив духовенство на плідну працю.

У ході зустрічі прозвучали три доповіді: о. В. Говера представив тему підпільного душпастирювання блаженного священномученика Олексія Зарицького у світлі інструкції Патріарха Йосифа Сліпого, якою регулювалося життя УГКЦ в часи переслідування радянською владою; канонічні аспекти душпастирювання висвітлив монс. Сергій Тімашов, генеральний вікарій архиєпархії Божої Матері в Москві; о. Сергій Ніколенко, настоятель парафії Святого Ігнатія Антіохійського в Москві, в якій подано аналіз релігійної ситуації на території сучасної Росії. Особливу увагу автор присвятив феномену «Н’ю-Ейдж».

Також було розглянуто низку питань, пов’язаних із перекладом на російську мову богослужбових книг і Катехизму. Завершилася зустріч молитвою до Пресвятої Богородиці, під заступництво якої духовенство поручило себе та свої парафії.

До слова, у зустрічі також взяли участь священики зі Стрийської єпархії, які душпастирюють на теренах Росії: о. Петро Павлишин і о. Олег Новосад.

Сибірська католицька газета

 

Джерело: http://news.ugcc.org.ua