Зустріч лікарів-католиків у Києві
  • Пон, 01/10/2012 - 00:00

В суботу, 29 вересня, в день літургічного вшанування святих Архангелів Михаїла, Гавриїла та Рафаїла, в київському кон-кафедральному соборі Св. Олександра відбулась перша зустріч лікарів-католиків, парафіян київських парафій.

 

Зустрічі передувала Св. Меса, яку очолив Ординарій Київсько-Житомирської Дієцезії Архієпископ Петро Мальчук. Архієпископу співслужили Єпископ Станіслав Широкорадюк та священики парафії Св. Олександра.

 

У своїй проповіді Владика Петро особливо наголосив на тому, що в наш час, коли, нажаль, медицина в Україні перебуває у вкрай складному становищі особливо важливим стає «людський фактор», тобто сама особа лікаря. І в цьому контексті він сам підкреслив те, що «Лікар – це не професія. Лікар – це покликання!»

 

Після Божої Служби тут же в храмі відбулась конференція, провідною темою якої стало питання більш активного залучення лікарів та інших медичних працівників католицького віросповідання в служіння Церкви, зокрема в царині благодійництва, в тому числі під егідою благочинної Місії «Карітас-Спес» Римсько-Католицької Церкви в Україні. Окремим питанням було обговорення перспективи створення в Україні принаймні однієї клініки, котра б діяла під егідою Церкви. При цьому часто лунали слова про те, що хоча зараз це й здається примарою, але те, що неможливо, чи, принаймні, вкрай складно для людини, те можливо для Бога. З цього приводу з вуст багатьох з промовців лунали слова про те, що «якщо Бог захоче, то в Церкви в Україні буде власна лікарня!» А крапку, чи пак знак оклику в цьому обговоренні поставив Владика Петро, котрий сказав наступне: «Не треба казати: «Якщо Бог захоче!» Адже Бог хоче (!) цього! Але нашим завданням є працювати, бо допомога приходить тільки до того, хто працює!»

 

На завершення зустрічі Його Високопреосвященство вділив усім зібраним своє пастирське благословення та побажав плідного служіння на ниві охорони здоров’я та порятунку людського життя.

 

Дмитро Парубець
Джерело: www.catholic-media.org