Зустріч молоді з владикою Венедиктом
  • Срд, 25/03/2015 - 12:28

Комісія у справах молоді ЛА УГКЦ 5 квітня 2015 року запрошує молодь на зустріч із владикою Венедиктом Алексійчуком, єпископом-помічником Львівської Архиєпархії.

5 квітня 2015 року у храмі Пресвятої Євхаристії (Домініканський Собор), відбудеться зустріч молоді з Владикою Венедиктом єпископом-помічником Львівської Архиєпархії.

11:00 год. – Архиєрейська Літургія, опісля зустріч молоді з Владикою.

Зустріч відбудеться в рамках Світового Дня Молоді на місцевому рівні, який традиційно Католицька Церква святкує у Квітну неділю.

Цю подію започаткував святий Іван Павло ІІ у 1985 році в Римі, проголошуючи святкування Всесвітніх Днів Молоді. З цієї нагоди, Римський Архиєрей, вручив молодим людям дерев’яний хрест, як символ любові Ісуса Христа і Благовісті, що тільки померлий  та воскреслий Господь, є знаком відкуплення та спасіння, для кожної людини.

Раз в три роки, Святіший Отець, має особливу зустріч з молоддю всього світу, коли вони разом моляться та чувають. У 2013 році ця зустріч відбувалась в Ріо-де-Жанейро (Бразилія), а у 2016 році відбуватиметься в Кракові (Польща).

Кожного року в неділю перед Великоднем подібні зустрічі, відбуваються на місцевому рівні – в єпархіях, але вже не такі масштабні і без особистої присутності Папи.