Зустріч настоятелів і настоятельок спільнот інститутів богопосвяченого життя
  • Птн, 22/03/2019 - 10:26

21 березня 2019 року в конференц-залі Митрополичих палат (м. Львів, пл. Св. Юра, 5) відбулася зустріч настоятелів і настоятельок спільнот інститутів богопосвяченого життя, які сповняють своє служіння на території Львівської Архиєпархії УГКЦ.

Головною темою зустрічі стало представлення і обговорення документу «Основні положення щодо трактування випадків статевого зловживання відносно неповнолітніх з боку духовенства», який нещодавно був затверджений Синодом Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ та Єпископською Конференцією РКЦ в Україні.

Відкриваючи зустріч, синкел у справах монашества єрм. Юстин Бойко звернув увагу на важливість і актуальність теми. «Сьогодні Христова Церква у світі стоїть перед дуже непростими викликами, на які немає наперед готової відповіді. Але Христос нам залишив нам найкращу пораду – тривати у правді, незалежно від того, якою б болісною вона не була. Діти і неповнолітні є першими адресатами Євангелії, вони є улюбленим середовищем самого Ісуса. На превеликий жаль, ми є свідками того, як різного роду негідні служителі Христової Церкви завдали їм великої кривди. Церква є святою і грішною. Святою вона є через те, що її заснував сам Син Божий, а грішною через те, що її складають грішні люди. Нашим завданням є очищувати оту людську частину Церкви своїм праведним життям і молитвою» – сказав він.

Після цього єрм. Сава Масник широко представив усім присутнім проблематику статевого зловживання відносно неповнолітніх та подав рекомендації щодо практичних кроків для запобігання цьому явищу.

Світлини