Зустріч Папи Франциска з індіанцями Амазонії
  • Птн, 18/10/2019 - 10:53
Глава Католицької Церкви наголосив на тому, що Євангеліє повинно інкультуруватися й перестеріг перед новими формами колонізації.

Ввечері, 17 жовтня 2019 р., Святіший Отець зустрівся з групою індіанців з амазонського регіону, деякі з них беруть участь в Спеціальній Асамблеї Синоду Єпископів, інші прибули до Риму для участі в різних суміжних заходах. В зустрічі взяли участь також кардинад Клаудіо Гуммес та Архиєпископ Порто-Вельйо Роке Палоскі.

 

Як зазначає Директор Ватиканського прес-центру, зустріч розпочалася доповіддю, яку зачитали чоловік і жінка, що представляють індіанців, склавши Папі подяку за скликання Синоду й попросили допомоги у здійсненні прагнення забезпечити спокійне і щасливе життя їхнім народам, дбаючи про їхню землю, захищаючи воду, щоб також їхні нащадки могли втішатися ними.

 

Святіший Отець звернувся до присутніх з декількома словами, підкресливши, що Євангеліє схоже до зерна, яке падає на ту землю, на яку натрапить, і проростає характерно до цієї землі. Посилаючись на Амазонський регіон, Святіший Отець вказав на загрози з боку нових форм колонізації. Врешті, посилаючись на початки християнства, що зродилося в єврейському світі, розвинулося в греко-римському й пізніше досягло інших земель, Папа Франциск наголосив, що Євангеліє повинно інкультуруватися, щоби «народи отримували звіщення Ісуса у своїй власній культурі».