Зустріч Папи Франциска з Президентом Ізраїлю
  • Птн, 16/11/2018 - 09:12

Становище місцевих католицьких спільнот, ізраїльсько-палестинське порозуміння, статус Єрусалиму та ситуація в регіоні стали темами, що обговорювалися під час візиту до Ватикану Реуена Рівліна.

Папа Франциск прийняв у ватиканському Апостольському палаці Реуена Рівліна, Президента Держави Ізраїлю, візит якого до Ватикану, що відбувся 15 листопада 2018 р., включав також зустріч з відповідальними за міжнародну політику Святого Престолу – кардиналом П’єтро Пароліном, Державним Секретарем, та архиєпископом Полем Річардом Ґаллаґером, що очолює Відділ Державного Секретаріату, відповідальний за стосунки з державами.

Візит відбувся у контексті наближення 25-річчя встановлення двосторонніх дипломатичних стосунків. Ватиканський прес-центр інформує, що сторони відзначити позитивні взаємини між Святим Престолом і Державою Ізраїль, а в тому, що стосується державної влади та місцевих католицьких громад, висловлено сподівання на досягнення належного порозуміння щодо деяких питань взаємного зацікавлення.

Наголошено на важливості розвитку взаємної довіри з огляду на відновлення переговорів між ізраїльтянами та палестинцями, щоб досягнути порозуміння, яке шануватиме законні очікування обох народів. Крім того, обговорено питання Єрусалиму в його релігійному та загальнолюдському вимірах для євреїв, християн і мусульман, наголошуючи на важливості збереження його ідентичності та покликання як Міста Миру.

Врешті, було розглянуто політичну та соціальну ситуацію в регіоні, позначену різними конфліктами та гуманітарними кризами, спричиненими ними. В цьому контексті підкреслено важливість діалогу між різними релігійними спільнотами з метою гарантувати мирне співжиття та стабільність.