Зустріч Папи Франциска з Радою Церков Південного Судану
  • Суб, 24/03/2018 - 10:20

У п’ятницю, 23 березня 2018 р., Папа Франциск прийняв у Ватикані дев’ятиособову делегацію Ради Церков Південного Судану. Під час зустрічі з представниками християн цієї держави, Святіший Отець вислухав їхню розповідь про ситуацію в країні, де від 2013 року триває внутрішній конфлікт, 7 мільйонів людей потребують невідкладної гуманітарної допомоги, а 2 мільйони біженців рятуються в сусідніх країнах.

«Папа висловив бажання відвідати Південний Судан, щоб бути поруч з народом, який страждає. Ми ж чекаємо на те, щоб дізнатися, коли він прибуде», – сказав після зустрічі зі Святішим Отцем преподобний Джеймс Ойет Латансіо, Секретар Ради Церков Південного Судану, слова якого наводить інформагентство SIR. Він наголосив на бажанні Папи прибути разом з Кентерберійським Архиєпископом та керівниками Пресвітеріанської Церкви, бо «його прагненням є, щоб це була екуменічна подорож».

«Ми, як Церкви, спільно трудимося на користь миру, – сказав секретар Ради Церков. – Ми розповіли Папі про те, що робимо для того, аби привести людей до єдності й примирення. Папа сказав, що носить у своєму серці страждаючий народ Південного Судану».