Зустріч у Ватикані, присвячена гуманітарній кризі на Близькому Сході
  • Птн, 14/09/2018 - 10:40

Дикастерія сприяння цілісному розвиткові людини організувала у Ватикані зустріч, присвячену вирішенню гуманітарної кризи в Сирії та Іраку. Серед пріоритетних питань – сприяння поверненню біженців.

Приблизно 50 католицьких харитативних організації, представники місцевих єпископатів, церковних інституцій і чернечих спільнот, зібралися на зустріч, присвячену гуманітарній кризі в Сирії та Іраку, організовану Дикастерією сприяння цілісному розвиткові людини. В засіданнях, які 13 та 14 вересня 2018 р. відбуваються в аудиторії Івана Павла ІІ в Папському Урбаніанському Університеті, беруть участь також Апостольські Нунції в Сирії, Іраку, Лівані та Туреччині.

Вести діалог та шукати відповіді

Коментуючи проведення такої зустрічі, монсеньйор Сеґундо Техадо Муньос, Заступник секретаря Дикастерії сприяння цілісною людською розвиткові, в інтерв’ю для Vatican News підкреслив важливість того, що ведеться діалог між представниками різних дійсностей. «Ми не маємо заздалегідь заготованої ідеї щодо того, що саме має виникнути в результаті зустрічі, це випливе з діалогу, насамперед, з представниками місцевої Церкви, а вже тоді підбиватимемо підсумки, визначатимемо пріоритети на майбутнє та намагатимемося розвивати братню і діяльну співпрацю».

За словами представника ватиканського відомства, новизною цьогорічної зустрічі є роздуми над реалістичними перспективами добровільного повернення внутрішніх переселенців та біженців. Адже попередніми роками зусилля спрямовувалися на надання гуманітарної допомоги, дбаючи про те, що нагодувати та примісти людей. Із завершенням війни, чимало з біженців можуть висловити бажання повернутися до своїх домівок, що ставить нові виклики перед організаціями, які надають допомогу.