«Зустрічаючи людину, ми зустрічаємо образ Божий», - владика Венедикт у Дубно
  • Пон, 16/01/2017 - 20:01

15 січня парафіяни храму Вознесіння Господнього, що в м. Дубно, разом із о. Романом Бобесюком зустрічали владику Венедикта (Алексійчука) у супроводі настоятеля львівської парафії Всіх святих українського народу о. Володимира Ольшанецького та його молодих парафіян.

Гості прибули до храму, щоб розділити радість Різдва у Христового у спільній Архиєрейській Літургії, у колядках та через різдвяне дійство "Вертеп".

Урочисту Божественну Літургію очолив владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії УГКЦ. У своїй проповіді владика наголосив, що випадковостей у світі не буває і що кожна людина, яку ми зустрічаємо у нашому житті, послана Господом Богом і є даром для нас. Зустрічаючи людину, ми зустрічаємо образ Божий, який повинні шанувати і любити.

По Архиєрейській Літургії молодь парафії Всіх святих українського народу на території храму відтворила різдвяну історію про народження Ісуса Христа. Радість переповняла серця і після вертепу ще довший час біля храму лунали колядки і віншування. 

Після обіду всі відвідали замок князів Острозьких XV ст., один із найстаріших замків України. Після відвідин замку гості вирушили в с. Борщівку Костопільського району, де народився владика Венедикт, щоб і там поділитися радістю Різдва Христового.

Прес-служба храму Вознесіння Господнього