Зустрічі туру «Діти та молодь – майбутнє України» відбулися у Ковелі та Дубні
  • Срд, 03/02/2016 - 17:40

У рамках Всеукраїнського туру «Діти та молодь – майбутнє України» 1,2 лютого 2016 року до вихованців Ковельської і Дубенської виховних колоній завітав Ростислав Бьоме разом зі священиками-капеланами Луцького Екзархату. Мрія Бога про нас і наші сміливі мрії – в фокусі зустріч.

Як волонтер Ростислав, автор пісні «Revolution Ukraine», неофіційного гімну Євромайдану,  відвідує виховні колонії країни, де утримують неповнолітніх. Головна мета акції – дати підліткам можливість відчути, що вони можуть стати успішними незалежно від їх соціального статусу. Тур проходить за підтримки United World Organisation, Пенітенціарного душпастирства УГКЦ та за сприянням Державної пенітенціарної служби України.
Молодий виконавець поділився із засудженими своїм досвідом роботи над мріями і їх реалізацією, а також виконав декілька пісень та віршів. Окрім поспілкувався з вихованцями про те, що вони відчувають, які мають мрії і побажання на майбутнє, як досягти мети разом.

Ігумен монастиря Редемптористів у м. Ковелі ієромонах Михайло Іваняк, що супроводжував Ростислава, говорив з вихованцями колонії про те, що у Бога є задум, мрія, щодо нашого життя. І ця мрія - щоб ми були щасливі. Лише з Богом можна досягнути щастя!

Під час візиту в Дубенську колонію неповнолітніх аритиста супроводжував о. Роман Бобесюк, настоятель храму Вознесіння Господнього.  Діти із захопленням слухали автора гімну і багато хто з них виявив бажання співпрацювати з ним у втіленні мрії преображувати Україну. Цікаво, що дехто з дітей також брав участь у Революції Гідності відстоюючи права народу.

Автор прищеплював юнакам любов до життя, до правди, до миру. Також наголосив, що найважливіше в житті є мрія на якій потрібно фокусуватися і йти до неї. Коли є мрія, тоді є зміст життя. На закінчення усі разом співали реп про мир і зробили пам’ятне фото.

Після того у приміщенні БФ «Карітас-Дубно» у Artisto брали  інтерв’ю телебачення ТРК «Дубно» та журналіст із обласного тижневика «Скриня».

P.S. Мета проекту
Допомогти дітям розкрити свій творчий потенціал та дати зрозуміти що незалежно від походження і соціального статусу, фізичного і психологічного стану вони можуть бути успішними та жити повноцінним життям в нашому суспільстві.

Що ми хочемо досягти? Які наші цілі?
1. Навчити дітей брати на себе відповідальність за власне життя, суспільство та допомогти усвідомити що вони є головними рушіями змін.
2. Навчити направляти енергію дітей у потрібне русло,визначатися із пріоритетами та раціонально розподіляти
свій час.
3. Допомогти у подоланні психологічних бар'єрів, страхів,
робота над усуненням дитячих травм та вад виховання.
4. Популяризувати здоровий спосіб життя.
5. Пробудити віру в себе і зміцнити мотивацію для реалізації мрії.
6. Досягти рівності прав для всіх дітей.
7. Через любов та визнання навчити дітей любити, поважати й цінувати світ та людей.
8. Дати можливість дітям бути почутими у суспільстві, впливати на нього та формувати громадську думку.
9. Показати дітям що вони не самотні,  допомогти їм подолати відчуженість у суспільстві.
10. Гуманітарна допомога для дітей у біді

Більше інформації за посиланням: http://prison-pastoral.blogspot.de/ та http://artisto.one
о. Роман Бобесюк Канцлер Луцького Екзархату; Голова Комісії Євангелізації