Звернення Генерала Товариства Ісуса з нагоди обрання нового Папи
  • Птн, 15/03/2013 - 13:22

Генерал Товариства Ісуса о. Адольфо Ніколас 14 березня видав звернення з нагоди обрання єпископом Риму єзуїта кардинала Хорхе Маріо Бергольйо.

В ім’я Товариства Ісуса дякую Богу за вибір нового Папи, кардинала Хорхе Маріо Бергольйо, яке відкриває для Церкви новий період, сповнений надією.

Всі ми єзуїти супроводжуємо своїми молитвами цього нашого співбрата і дякуємо йому за його великодушність у прийнятті відповідальності за провадження Церкви у цей вирішальний час. Ім’я Франциск, яким він називатиметься від тепер, пригадує його євангельський дух близькості до вбогих, його ідентифікацію з простими людьми і його старання про онову Церкви. З перших хвилин, коли він був представлений народу Божому, він дав видиме свідоцтво своєї простоти, покірності, душпастирського досвіду й глибокої духовності.

«Властивою ознакою нашого Товариства є, отже, те, що це в той же час монаше, священиче та апостольське Товариство, яке особливим зв’язком любові і служіння пов’язане з Римським Архиєреєм» (NС 2,2). Тому ми поділяємо радість усієї Церкви, бажаючи оновити нашу готовність бути посланими у виноград Господній, згідно з нашого особливого обіту послуху, який нас також в особливіший спосіб пов’язує з Святішим Отцем (35 GС 1,17).

За матеріалами http://isusovci.hr

Скорочення:
NС – Додаткові норми Конституцій Товариства Ісуса, одобрені Конгрегацією
35 GС – Постанови 35 Генерального конгрегації Товариства Ісуса