Звернення Голови Конференції Єпископів РКЦ в Україні про молитву і піст в намірі миру у Сирії та цілому світі
  • Втр, 03/09/2013 - 16:14

Дорогі Брати в Єпископстві та Священстві!

Богопосвячені особи!

Возлюблені  у Христі Брати і Сестри!

З неспокоєм в серцях слідкуємо за подіями в Сирії, яка вже кілька місяців огорнена воєнними сутичками, в результаті яких страждають невинні люди. Знову людина підносить руку на людину, завдаючи їй смерть, яка переповнює болем не лише найближчих, але всіх, хто не є байдужим до скривджених. Розбурхана система ненависті використовує все нові способи завдавання болю невинним. Величезним неспокоєм напуває людей використовування в цій сутичці біологічної зброї – тихого, проте безпомилкового вбивці. Посеред численних жертв не бракує теж християн, по відношенню до яких особливо різко виступають різні групи, які поширюють неспокій та підсилюють ненависть. Бачимо теж якими безрадними у цій справі є заклики різних міжнародних організацій. Знаємо що таке війна і які її наслідки. Старше покоління ще до тепер носить в пам’яті страшні воєнні події, які спаплюжили найкращі літа  їхнього дитинства та юності.

Будучи спільнотою Вселенської Церкви, не можемо бути пасивними по відношенню до тих подій. Не можемо нікого засуджувати, ані приписувати комусь вини. Проте можемо молитися і чинити покуту, жертвуючи їх за потерпілих у міжусобицях Сирії. Саме до цього закликає нас Папа Франциск, який оголосив найближчу суботу, 7 вересня 2013 року, днем молитви і посту в наміренні миру в Сирії, на Близькому Сході та в цілому світі. Цей заклик Святіший Отець керує до всієї Церкви, частиною якої є також ми, католики України.

Відповідаючи на заклик Понтифіка, звертаюся до Вас з проханням, щоб 7 вересня ц.р. (а там де це не є можливе, то 8 вересня у неділю), в усіх храмах Львівської Митрополії лунала молитва в цьому наміренні, а також прошу заохотити вірних до посту, згідно з проханням Папи. Пропоную, щоб після кожної Святої Меси молитися перед виставленими Пресвятими Дарами Коронку до Божого Милосердя і співати Суплікацію. Особливим актом нашої молитовної єдності буде теж тогорічна процесія на честь блаженного Якова Стрепи, яка, як щороку в той день проходитиме вулицями Львова.

На цю молитовну справу Церкви від щирого серця всім благословляю – В ім’я Отця, і Сина, і Святого Духа. Амінь.

 

Львів, 2 вересня 2013 року

№ 23/2013

 

+ Мечислав Мокшицький

Архієпископ Митрополит Львівський

Голова Конференції Римо-Католицьких Єпископів