Звернення Єпископа Михаїла (Колтуна) з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав
  • Суб, 15/02/2014 - 20:23

Дорогі учасники бойових дій, їхні рідні та близькі, дорогі брати і сестри!

Традиційно в ці лютневі дні я звертаюсь до ветеранів афганської війни та ветеранів інших війн новітнього часу з нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Ми стаємо свідками твердження, що людський досвід без духовного осмислення та Божого заступництва не завжди є гарантією недопущення насилля у майбутньому.

Сьогодні відзначаємо 25 річницю виведення військ з Афганістану. Ця подія стала визначною для десятків тисяч людей: громадян України та інших держав.

Війна завершилася виведенням військ з Афганістану, проте, на жаль, не закінчилася агресія, породжена війною. Знаємо, що війна живе за своїми законами і потребує нових жертв. Ми маємо пам'ятати про це, а тому не допускати у своє життя ворожнечі – лише прагнути миру.

Чвертьстолітня мирна пауза після Афганістану без належних висновків, ретельної уваги до проблем учасників війни, без покаяння і прощення припинилася для багатьох учасників війни у себе на Батьківщині.

Ми вдячні, що ви, за покликом душі, знову зі своїм народом у місці, де існує найбільша потреба вашого служіння для добра незалежної України.

Сьогодні від імені Української Греко-Католицької Церкви щиро бажаю вам, дорогі учасники бойових дій в Афганістані, а також вашим родинам, сім’ям полеглих побратимів міцного здоров’я, сильного духу і правдивої віри. Засилаємо наші молитви до Бога за мир у державі, який підтримується завдяки вашому неоціненному внеску й відвазі.

З глибокою повагою й молитвою,
єпископ Михаїл (Колтун),
керівник Департаменту Патріаршої Курії
Української Греко-Католицької Церкви
у справах душпастирства силових структур України

Джерело: www.kapelanstvo.org.ua