Звернення єпископів РКЦ з нагоди Всеукраїнського Дня молитви за сиріт
  • Втр, 01/11/2016 - 14:15

Дорогі в Христі Брати і Сестри!

Щорічно в другу неділю листопада проходить «Всеукраїнський День молитви за сиріт». В цьому році цей день припадає на 13 листопада. Він нагадує людям, а особливо нам, християнам, про Боже ставлення до сиріт, надихає проявляти до них любов, терпеливість, зрозуміння, а також робити все можливе, щоб у них була сім’я.

Кожна дитина є безцінною в Божих очах і має безумовне право на повноцінний розвиток та реалізацію закладеного в неї Творцем потенціалу. Найкращим середовищем для виховання дитини є любляча і турботлива сім’я - тато і мама, оскільки саме на батьках лежить основна відповідальність за дітей. Бог особливо піклується про долю дітей, які з різних причин залишилися без батьківської турботи. Він доручає Церкві, а отже кожній віруючій людині, зробити все можливе, щоб допомогти таким дітям.

Сьогодні в нашій країні в інтернатах та дитячих будинках без батьківської турботи, в небезпеці та самотності живуть 104 тис. дітей. Усвідомлюючи, наскільки великою і глобальною є ця проблема, взиваймо до Бога, який є Господом і Володарем історії та людських сердець, найкращим Батьком.

Задумаймося й над тим, як можемо практично допомогти дітям, які не мають своїх батьків, або ж їхні батьки з певних причин не можуть ними опікуватися. Адже сьогодні Ісус не має своїх рук, Він має наші руки, не має своїх ніг, Він має наші ноги, а любов Його Божого Серця живе у наших серцях.

Львів 1 листопада 2016 року
№ 43/2016

Конференція Римсько-Католицьких Єпископів в Україні