Звернення Кардинала Луїс Антоніо Тагле з нагоди Року Милосердя
  • Пон, 07/12/2015 - 17:29

«8 грудня Папа Франциск відкриє Святі Двері базиліки святого Петра. Цього дня вони стануть Дверима Милосердя, через які кожен, хто входить, зможе досвідчити любов Бога, котрий втішає, котрий милує і вселяє надію. Папа Франциск щоразу нам нагадує, що Бог є милосердям. Цей ювілейний рік закликає нас вітати та визнавати Господнє милосердя, ставати справжніми посередниками та проповідниками його милосердя», йдеться у зверненні кардинала Тагле.

«Святий Тома Аквінський описував милосердя як гідність та «співчуття наших сердець до страждань інших, співчуття, котре керує нами на шляху допомоги тим, хто цього потребує». Як сказав Папа Франциск, Карітас є ласкою Матері Церкви для її синів та доньок. Карітас як організація, сенсом існування якої є бути інструментом Божого милосердя, розділяючи місію Церкви, покликана не тільки бути проповідником доброї новини, але й самій бути доброю новиною для всіх – зокрема, для тих, хто страждає і перебуває в потребі», продовжує кардинал.

«Незалежно від того, чи ми годуємо голодних дітей, чи захищаємо занедбаних матерів, чи надаємо допомогу жертвам торгівлі людьми, чи підтримуємо сільських жителів, щоб допомогти їм виростити врожай для прогодування своїх сімей, чи виступаємо за рівні права у світі, приймаючи біженців та вимушених переселенців, чи будуємо притулки для тих, хто постраждав від стихійних лих, чи лікуємо тих, хто потерпає від лихоманки Ебола, – ми полегшуємо тілесні страждання та забезпечуємо душевний спокій. Такими діями ми засвідчуємо, що милість є тим містком, котрий об’єднує нас з Богом та з нашими братами і сестрами», йдеться у зверненні.

«Я закликаю всі організації Карітасу навколо світу, продовжуючи творити любов та милосердя, пройти через свої «двері милосердя» для того, щоб отримати перетворюючу Божу благодать. Адже наше постійне споглядання благодаті веде нас по шляху спасіння», зазначив кардинал Тагле.

Також 18 грудня Папа Франциск відкриє Святі Двері Милосердя в притулку Карітасу в Римі. Цим жестом єпископ Риму засвідчує, що робота Карітасу є невід’ємною частиною євангелізації в його єпархії. Окрім того, цей жест є переконливим запрошенням проявити співчуття до найбільш потребуючих у вічному місті.

Його святість кардинал Луїс Антоніо Тагле звернувся до всіх керівників Карітасів повторити жест Папи Франциска – відкрити двері своїх Карітасів та запроити вірних вітати Ювілейний рік Милосердя як найвищий момент благодаті. Він закликав ділитися цілющими властивостями того, що святий Іван XXIII назвав «ліками милосердя» на відміну від «рук жорстокості».

«Папа Франциск дав нам дар Святого Року Милосердя, щоб ми могли пити з джерела радості ,спокою та миру. Як Святий Отець промовив до своїх перших Ангелів: «Навіть найменше милосердя робить світ менш холодним та більш справедливим». Нашою місією і місією Карітасу є запалити серця світу так, щоб ніхто не залишився в темряві», додав кардинал Тагле.