Звернення Конференції Єпископів РКЦ України з приводу жертв війни на Сході України
  • Нед, 13/07/2014 - 11:15

Невимовним сумом та тривогою огортають нас військові дії на Сході України, які забирають все нові життя і то здебільшого молодих людей.

Від імені духовенства та мирян Римсько-Католицької Церкви в Україні висловлюю співчуття родичам та близьким загиблих у Зеленопіллі та інших місцевостях. В скорботі приклоняємо коліна перед тими, хто віддав життя в обороні Вітчизни та просимо Бога про вічне життя для тих, хто став жертвою війни.

Вірячи, що Всевишній навіть із найбільш складних і непередбачуваних ситуацій, здатен вчинити для нас добро, звертаємося до Нього через Богородицю.Молимося за посередництвом тієї, яку звуть Матір’ю Миру і Примирення, про припинення воєнних дій в Україні та всюди, де збройним способом вирішуються міжусобиці. В цьому наміренні чимало вірних латинського обряду йдуть у піших паломництвах до святих місць, напр. до Летичева, Бердичева, Більшівців, випрошуючи у Господа для кожного мешканця нашої Держави та для наших сусідів благодать жити в правді, спокої, взаєморозумінні та пробаченні.

№. 39 / 2014

12 липня 2014 року

Конференція Римсько-Католицьких Єпископів України