Звернення Конференції римо-католицьких єпископів з нагоди Дня гідності та свободи
  • Суб, 21/11/2015 - 10:49

Гідність людини була суттю подій, які два роки тому відбувалися не лише на Майдані, але по всій території України. Можна сказати, що тоді ми інтуїтивно відчули біблійну правду про себе: гідність людини настільки безцінна, що Бог не лише створив нас на свою подобу, але і Сам не осоромився стати людиною.

За цю гідність сьогодні багато людей продовжують боротися, проте інші впали в розчарування, або в скептицизм. Дійсно, забезпечення свободи і гідних умов життя має бути основним завданням керівників нашої Держави. За його виконання відповідатимуть перед Господом.

З іншого боку, восени 2013 року ми відчули, що самі здатні виборювати гідне життя для себе і свого народу. Хто з нас не пам’ятає, як ми пишались своїм народом, коли бачили що відповідали один за одного і за наше спільне майбутнє! Це той шлях, який приведе нас до розвитку нашого суспільства.

У цей день хочемо згадати тих, які особисто чи через різні організації і структури, відстоюють нашу гідність і свободу. Особливу пошану висловлюємо героям, які віддали своє життя за гідне майбутнє для України, і тим, хто нині обороняє нашу Державу від зовнішньої агресії і окупації. За них і за їх близьких усі римо-католики в Україні сьогодні возносимо до Бога нашу молитву.

Пресвята Діво Маріє, молись за нас!

Львів 21 листопада 2105 року
№ 48/2015

Конференція Римсько-Католицьких Єпископів в Україні