Звернення Конференції римсько-католицьких єпископів України з нагоди Дня Незалежності України
  • Чтв, 22/08/2019 - 23:59

Дорогі у Христі Брати і Сестри!

24 серпня український народ святкує День незалежності.Це передусім день нашої особливої пам’яті і вдячності всім тим, які доклали чимало зусиль, щоб своїм словом, сповненим патріотичної національної самосвідомості, своєю боротьбою за свободу, а навіть ціною власного життя здобули для нас, сучасного покоління, можливість жити у незалежній державі.

Водночас, незалежність держави є не лише даром, отриманим у спадок, але й завданням кожного її громадянина, аби його не змарнувати, а примножити і збагатити. Адже кожна держава, кожнесуспільство як спільнота видима і духовна, триває в часі, вбираючи в себе минуле і готуючи майбутнє.Через суспільство кожна людина стає «спадкоємцем» і отримує «таланти», які збагачують її особистість і плоди, які вона повинна розвивати (пор. Лк 19,1). Справді, кожен повинен бути відданим спільноті, до якої він належить, і поважати владу,яка зі свого боку повинна дбати про загальне добро(пор. ІІ Ватиканський Собор,«Gaudium et spes», 25).

Тому звертаємося до католиків, християн різних віросповідань та всіх людей доброї волі – до всіх громадян нашої багатонаціональної Батьківщини з закликом до гідного життя з пошануванням прав кожної людини, до чесної праці та поваги до закону, до сприяння миру і справедливості, до взаємного прощення та поєднання.

Нехай благословення нашого Небесного Отця, який любить та бажає добра та вічного спасіння для кожної своєї дитини, спочине на Україні, як сказано в книзі Чисел:
«Нехай Господь поблагословить тебе, і нехай Він тебе стереже!
Нехай Господь засяє на тебе лицем своїм,
і нехай буде милостивий до тебе!
Нехай Господь зверне на тебе лице своє,
і хай дасть тобі мир!»(Чисел 6,24-26).

Не переставаймо також просити заступництва Пресвятої Діви Марії, Покровителя України Святого Архангела Михаїла та Всіх Святих на шляху до кращого та мирного життя.

 

Одеса, 21 серпня 2019 року
№ 23/2019

                                                                           Єпископ Броніслав Бернацький
                                                                                    Голова Конференції
                                                          Єпископів Римсько-Католицької Церкви в Україні
Джерело: КМЦ