Звернення Митрополита Львівського, Голови Конференції Єпископату Мечислава Мокшицького з нагоди 25 річниці Незалежності України
  • Срд, 24/08/2016 - 11:04

Дорогі у Христі Брати і Сестри!

Разом з усім українським народом святкуємо 25 річницю незалежності нашої Батьківщини. День 24 серпня 1991 року започаткував нову епоху національного відродження, культурного та духовного піднесення, свободи віросповідання. На жаль, радість святкування затьмарює свідомість військових дій на Сході країни, де тисячі наших батьків, братів і чоловіків зі зброєю в руках захищають Незалежність Вітчизни.

Разом з незалежністю повернулася до громадян України можливість вільно визнавати віру в Христа. В цьому році відзначаємо 25-літній ювілей відновлення структур Римсько-Католицької Церкви в Україні. Після довгих років поневолення Церкви папа Йоан Павло ІІ своїм рішенням від 16 січня 1991 року відновив діяльність Львівської Архідієцезії і відродив дієцезіальні структури в Житомирі і Кам'янець-Подільському.

З того часу на нашій землі Церква Христова невпинно проголошує Євангеліє, що дарує спасіння і справжню свободу. Адже тільки Бог – Творець людини, який обдарував її даром вільної волі, може вчинити її по-справжньому вільною і щасливою. Це Святий Дух «проникає в серця і робить їх чулими до думок і планів, сповнених любові, справедливості, свободи та миру» (Компендіум соціальної доктрини Церкви, 63)

Тому закликаю усіх вірних з великою довірою віддавати Богові в молитві прагнення миру, безпеки та спокою, а також гідного життя в атмосфері добробуту, примирення і злагоди. Довіряймо Господу Ісусу, Пресвятій Діві Марії та покровителю України Святому Архангелу Михаїлу всю країну і спільно молімось, насамперед, за жертви, за їхні родини й за всіх, що страждають.

Львів, 24 серпня 2016 року

Вих. № 35 / 2016

+Мечислав Мокшицький

Львівський римсько-католицький Митрополит

Голова Конференції Римсько-Католицьких Єпископів України