Звернення Митрополита Львівського з нагоди місцевих виборів
  • Птн, 25/09/2015 - 14:00

Політикам та політичним силам Львівщини
 
Слава Ісусу Христу!
 
Достойні пані та панове, дорогі брати і сестри,
із наближенням місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня цього року, починається період високої політичної активності, що є ознакою демократичної культури суспільства. Зріст та дотримання цієї культури тісно пов’язаний із подіями останніх років, коли народ України вчиться брати на себе відповідальність за власну будучність.
 
Різні політичні сили, з початком виборчої кампанії, поширюють інформацію про власну діяльність, демонструють свою візію шляхів покращення і розвитку суспільного ладу, здійснюють активну агітацію. Все це має відбувається з дотриманням морально-суспільних принципів, на засадах взаємоповаги та партнерства, праці на добро України та її народу.
 
Митрополит Андрей Шептицький, 150-ліття від Дня народження якого звершуємо цього року, неодноразово звертав увагу в своїх творах на потребу пошанування одне одного в контексті Божих Заповідей любові.
 
Цим листом звертаюся до Вас з проханням уникати маніпуляцій, політичного підкупу, «брудних технологій» стосовно виборців, які мають право на свобідний вибір та обов’язок відповідальності за нього.
 
З огляду на це, просимо не використовувати Площу святого Юра, на якій встановлено пам’ятник Митрополиту Андрею Шептицькому в прямій чи непрямій політичній агітації. Нехай ця площа стане місцем зустрічі людей для яких є важливими надбання праведного Митрополита Андрея, людини, яка всю свою діяльність поклала на Божий вівтар задля добра народу.
 
 
 
+ ІГОР
Митрополит Львівський